ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Μια απάντηση στο cityofathens

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 1:13 π.μ.

Πέμπτη 25/06/2009 21:30

Επειδή δεν αντέχουμε να παίζουν με τη νοημοσύνη μας οι σύμβουλοι επικοινωνίας
του Δήμου της Αθήνας τους αφιερώνουμε μία φωτογραφία και ένα video
.



και ένα σχόλιο : Τόσες δηλώσεις για δύο μισοάδεια φορτηγά, σε μιά περιοχή με χιλιάδες παράνομα τραπεζοκαθίσματα, όταν "μία φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις"

Η καταχώρηση στο cityofathens


26-06-2009: “Απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίσματα στο Γκάζι από τα συνεργεία Δήμου Αθηναίων”


Επιχείρηση απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων στο Γκάζι πραγματοποίησαν χθες το βράδυ συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, μετά από εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες της πόλης.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Νίκου Βαφειάδη και του Αντιδημάρχου Ασφάλειας και Καταστημάτων της Πόλης Ανδρέα Παπαδάκη, τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν τραπεζοκαθίσματα στην οδό Δεκελέων και στην Πλατεία Κεραμεικού, κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ, καθώς καταλάμβαναν παράνομα το δρόμο, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων και πεζών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο Αντιδήμαρχος Ασφάλειας και Καταστημάτων της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης, σε δηλώσεις του, τόνισε:
"Μόνο πέρσι η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε 7.000 ελέγχους. Φέτος, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2.000 έλεγχοι και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ξεπεράσει τους 8.000, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Τα πεζοδρόμια ανήκουν στους πολίτες. Ορισμένοι καταστηματάρχες παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μας, δεν συμμορφώνονται με το νόμο. Αυτό το σημείο, πάνω από την Πλατεία, αν και έχει διαμορφωθεί σε πεζόδρομο, δεν έχει ακόμη θεσμοθετηθεί. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να ο δρόμος να είναι ελεύθερος τουλάχιστον για τα οχήματα πρώτης ανάγκης (ασθενοφόρα, οχήματα πυροσβεστικής κα.). Εδώ, όμως και ειδικά τις βραδινές ώρες, τα τραπεζοκαθίμαστα φτάνουν μέχρι το σταθμό. Η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί".

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Βαφειάδης, μεταξύ άλλων επεσήμανε:
"Πρέπει επιτέλους ορισμένοι καταστηματάρχες να καταλάβουν ότι οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι πλατείες ανήκουν σε όλους τους πολίτες. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έχει δώσει εντολή να ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απολαμβάνουν δημότες και επισκέπτες της πόλης όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Οι επιχειρηματίες, που παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου, λαμβάνουν τρεις φορές ειδοποίηση. Εάν και την τρίτη φορά δεν αποσύρουν τα τραπεζοκαθίσματα, ο Δήμος προχωράει στην απομάκρυνσή τους.

Αν χρειαστεί θα είμαστε εδώ κάθε βράδυ μέχρι να συμμορφωθούν οι εν λόγω επιχειρηματίες. Ο Δήμος είναι δίπλα στον πολίτη. Και το καλοκαίρι, δεν θα κατεβάσει τα ρολά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αδιάκοπα".