ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Όταν ο λύκος

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 6:45 μ.μ.

καταγγέλλει την κοκκινοσκουφίτσα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΑΚΑΣ

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων
και το Δημοτικό Συμβούλιο

Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2011


Όταν ο Λύκος καταγγέλλει την Κοκκινοσκουφίτσα
…και ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός τον υποστηρίζει.

Από μια επονομαζόμενη « Επιτροπή …Νομοταγών (sic) Καταστηματαρχών και Κατοίκων Γκαζοχωρίου», και χωρίς όνομα, διεύθυνση ή άλλα στοιχεία φθάνει σε όλες τις αρχές της πόλης συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου του Δημάρχου, Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, του Περιφερειάρχη, της ΕΛΑΣ κλπ, μια καταγγελία κατά των κατοίκων του Γκαζοχωρίου, κυρίως, όπως αναφέρει, των παλιών.

Αυτοί, όπως καταγγέλλεται από τους νομοταγείς, έχοντας «συνηθίσει να θεωρούν την περιοχή …φέουδο και τσιφλίκι τους, έμαθαν να κτίζουν, να καταπατούν, να αυθαιρετούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, παρανομούν χρησιμοποιώντας χείριστα υλικά όπως τσίγκους, ελενίτ, παλιόξυλα εντελώς ακαλαίσθητα, που κάνουν την περιοχή να μοιάζει με μαχαλά του καραγκιόζη. Έχουν ακόμη συνηθίσει σε αυτή την ανυπόφορη βρώμα και τη δυσωδία και παρ’ όλα αυτά το κράτος και οι υπηρεσίες του τους χαϊδεύουν. Και γι αυτό οι «νομοταγείς» καταστηματάρχες έχοντας εξαντλήσει την υπομονή τους ζητούν από τις υπηρεσίες να παρέμβουν. Για το σκοπό αυτό υποδεικνύουν στις αρχές τους παραβάτες χωρίς όμως να φροντίσουν να αναφέρουν και την παράβαση.

Και τι περίεργο οι παραβάτες αυτοί είναι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των κατοίκων Κεραμεικού Γκάζι Ρούφ, που εδώ και χρόνια προσπαθούν για την ποιότητα ζωής στην περιοχή, εναντίον της ανυπόφορης ηχορύπανσης, της κατάληψης των ελεύθερων χώρων και της ολιγωρίας των αρχών. Κυρίως όμως ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με τον κόσμο της νύχτας.

Και τι περίεργο πάλι! Τώρα οι αρχές δεν ολιγώρησαν. Με ξεχωριστά έγγραφα η κάθε υπηρεσία κάλεσε την πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων να πάει να ελέγξει τα καταγγελλόμενα. Μάλιστα το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, αφού ζητά επίμονα από το Δήμο να στείλει επειγόντως συνεργείο για να διαπιστώσει τις πολεοδομικές παραβάσεις και να το «ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό», επανέρχεται με μεγάλο ενδιαφέρον μετά περίπου ένα μήνα με νέα επείγουσα υπενθύμιση. Ενδιαφέρον δείχνουν και η Δημοτική Αστυνομία και η Περιφέρεια.

Και όλη αυτή η κινητοποίηση όλου αυτού του κρατικού μηχανισμού για μια ανυπόγραφη, γραφική, και χωρίς κανένα ουσιαστικό θέμα καταγγελία αφού δεν αναφέρεται σε καμία συγκεκριμένη πολεοδομική παράβαση, ενώ αναφέρει τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μελλών του Συλλόγου, η εντελώς … ανυποψίαστη διοίκηση κινητοποιείται και ζητάει από την πολεοδομία να πάει να ελέγξει. Και η πολεοδομία τρέχει. Παρ’ ότι γνωρίζει ότι δεν γίνεται έτσι. Γνωρίζει ότι χρειάζεται επώνυμη καταγγελία και αναφορά της παράβασης.

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε γνωστό ότι πολίτης όταν προσπάθησε επώνυμα, έγγραφα και με φωτογραφίες να καταγγείλει στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου παράφορη κατάληψη δημόσιου χώρου δεν έκαναν δεκτή την αίτησή της γιατί δεν είχε το …ΑΦΜ του παραβάτη. Οι κάτοικοι του Κεραμεικού σήμερα καταγγέλλουν συμπαιγνία των αρχών με τον κόσμο της νύχτας.

Τι νιαουρίζει στα κεραμίδια; Ο κροκόδειλος απαντούν οι αρχές. Και σκεφθείτε πόσοι είναι αυτοί που κοροϊδεύουν ασύστολα και δεν υπάρχει δυστυχώς κάποιος να τους ξηλώσει γιατί εκεί που είναι μόνο κακό κάνουν. Και μάλιστα, δεδομένης της σημερινής κατάστασης και χωρίς καθόλου ..εφεδρεία.
Εξυπακούεται βέβαια ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν πολεοδομικές παραβάσεις θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.