ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Πάνω από 120 db (ντεσιμπέλ) ο θόρυβος στο Γκάζι

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 9:22 μ.μ.

Γιώργος Κεραμιτζόγλου
14/06/2012 | 14:46





Επίπεδα θορύβου πάνω από τα όρια παρατηρούνται στις γειτονιές γύρω από την Τεχνόπολις στο Γκάζι του δήμου Αθηναίων.

Οι πολίτες και φορείς αναφέρουν ότι όταν γίνονται συναυλίες ή εκδηλώσεις στο Γκάζι, τα επίπεδα θορύβου ξεπερνούν τα 120 db (ντεσιμπέλ) όταν το όριο είναι 75.

Βάσει των μέχρι τώρα μελετών και μετρήσεων του υπουργείο Περιβάλλοντος, ένα ποσοστό περίπου 23% του πληθυσμού του Δήμου Αθηναίων, ζει σε απαράδεκτα υψηλές στάθμες κυκλοφοριακού θορύβου. Υπολογίζεται ότι σε αυτές τις περιοχές το επίπεδο του θορύβου σε ώρες αιχμής αγγίζει κατά μέσο όρο τα 100 ντεσιμπέλ με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι σοβαρά προβλήματα ακοής.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επίσης και για μια απόφαση του Γιώργου Καμίνη όταν ήταν Συνήγορος του Πολίτη που δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να είναι συναυλιακός ο χώρος του μνημείου του Γκαζιού.

Από τον δήμο Αθηναίων μας απάντησαν ότι στις συναυλίες και στις εκδηλώσεις στο Γκάζι το επίπεδο θορύβου είναι κάτω από τα όρια των 75 ντεσιμπέλ και έχουν τοποθετηθεί ηχοπετάσματα για την προστασία των κατοίκων.
........................................................................................................................................................

Επισημάνσεις:

1. Προκαλούμε οποιονδήποτε να μας δείξει τα ηχοπετάσματα.

2. τα 80db και όχι τα 75db που αναφέρονται ισχύουν για κλειστούς χώρους. Η εκπομπή τους σε ανοιχτούς χώρους είναι πλέον αυτόφωρο, η σχετική νομοθεσία εδώ 

3. Το έγγραφο του Συνήγορου του πολίτη  εδώ.