ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Ο Δήμος.. κάνει black χιούμορ

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 1:20 π.μ.

Εποικοδομητικός κρίνεται ο κύκλος διαβουλεύσεων  .......

και επειδή μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις:

  Οδός Δεκελέων ( έξοδος μετρό Κεραμεικός) Γκάζι, τραπεζοδρόμιο

Το αυτοκίνητο είναι της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων !!!

Αντί να διαβουλεύονται σε ανούσιες συζητήσεις μπορούσαν να βγούν μία βόλτα στους δρόμους γύρω απο την Τεχνόπολις





.......που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, στο αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 984,στην Τεχνόπολις, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης.

Η χθεσινή ημέρα (18η  Σεπτεμβρίου) ήταν αφιερωμένη στους Πεζούς

 Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, του Συλλόγου «ΠΕΖΗ», αρχιτεκτονική ομάδα σχεδιασμού δημόσιου χώρου για τους πεζούς και εκπρόσωπος των ΑΜΕΑ

Εξήχθησαν τα συμπεράσματα:

• Ο Δημόσιος Κοινόχρηστος Χώρος είναι πολύ υποβαθμισμένος και αυτό επιδρά αρνητικά στην «Ασφάλεια» και στην «Ποιότητα Ζωής» των πολιτών ενώ ταυτόχρονα καταστρατηγείται το Συνταγματικό δικαίωμα στην ελευθερία της κίνησης, ειδικά των ΑΜΕΑ.

• Πολλά από τα προβλήματα που αναδείχθηκαν οφείλονται στην έλλειψη Τεχνικών Προδιαγραφών και Κανονιστικών Διατάξεων, στην έλλειψη κανόνων χωροθέτησης στοιχείων αστικού εξοπλισμού, ακόμη και σε κενά συνδυασμού του ΓΟΚ με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό.

• Παρουσιάστηκαν πολύ εύγλωττα τα χαρακτηριστικά της ζωής στην πόλη και η σημασία της «Κινητικότητας» ως συνδετικής ύλης και προβλήθηκε η έννοια της «Συνύπαρξης» ως ζωογόνου συστατικού της πόλης. Επίσης παρουσιάστηκε η σύγχρονη φιλοσοφία που πρέπει να υπάρχει πίσω από το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου για τους πεζούς.

•  Τέλος επισημάνθηκε η βελτίωση της καθαριότητας της πόλης αλλά ταυτόχρονα και η επέκταση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μεγάλης μερίδας πολιτών και επαγγελματιών.

Η διέξοδος από την κατάσταση αυτή πρέπει να περάσει μέσα και από βελτιωτικά έργα και μέτρα, αλλά και από τον παραδειγματισμό, την ευθύνη των πολιτών και να υποστηριχθεί από ενημερωτικές εκστρατείες και καμπάνιες με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς.

Απο το δελτίο τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων εδώ

Σ.Σ. Η πλάκα που μας κάνετε πρέπει να έχει και όρια