ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Λέσχη Φιλαναγνωσίας Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 12:53 μ.μ.

Στις 20 Νοεμβρίου 2013 ο σύλλογος μας εγκαινίασε λέσχη ανάγνωσης στο πατάρι του καφέ της Τεχνόπολις.

Σε μία φιλική συνάντηση συζητήσαμε με το συγγραφέα Θεόδωρο Γρηγοριάδη το τελευταίο του βιβλίο "Το μυστικό της Έλλης" (εκδόσεις Πατάκη).

Διαλέξαμε αυτό το βιβλίο γιατί ο συγγραφέας και δεν είναι η πρώτη φορά τοποθετεί την ηρωίδα του ανάμεσα μας και επιλέγει τις γειτονιές μας για να διηγηθεί την ιστορία του, περιγράφοντας στην ουσία την δική μας καθημερινότητα και κάποια απο τα δικά μας  προβλήματα.

Το δεύτερο βιβλίο με το οποίο αποφασίσαμε να συνεχίσουμε είναι  "Η αρχαία σκουριά" της Μάρως Δούκα.

Ένα βιβλίο γραμμένο πολλά χρόνια πριν, που επανακτυπώθηκε πρόσφατα απο τις εκδόσεις Πατάκη και που αξίζει να συζητηθεί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Σας περιμένουμε τη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:30 στο πατάρι του καφέ της Τεχνόπολις να συζητήσουμε το βιβλίο με τη συγγραφέα  είτε το έχουμε διαβάσει είτε πεισθούμε να το διαβάσουμε

"Η αρχαία σκουριά είναι ταυτόχρονα η ιστορία μιας αισθηματικής αγωγής, η προσωπογραφία μιας γενιάς και η ομολογία μιας αποτυχίας. Αν το βιβλίο της Μάρως Δούκα είχε τέτοια επιτυχία στην Ελλάδα, αμέσως μετά την έκδοσή του, και παραμένει ένα έργο σημαντικό, είναι που μια ολόκληρη γενιά αναγνωρίζεται σ' αυτό."
Fucille Farnoux, "Le Monde"