ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Ο Δήμος Αθηναίων δεν κατάφερε να διαχειριστεί  δωρεά παιδικής χαράς, ενώ δεν επέβαλε στην

Αττικό Μετρό, ως ιδιοκτήτης οικοπέδου, να επαναφέρει τις προηγούμενες χρήσεις που ωφελούσαν τη γειτονιά ( γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά).

Η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής, το μόνο που δεν εξυπηρετεί με τις μη ενέργειες της. είναι τα συμφέροντα των κατοίκων και όσων αντιστέκονται και εξακολουθούν επίμονα να μένουν στο Κέντρο της πόλης.

Το οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, στην γωνία των οδών Πειραιώς και Ιερά Οδός, φιλοξενούσε για χρόνια τη Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών. Μετά την μεταφορά της αγοράς στου Ρέντη στη δεκαετία του 1960, ο χώρος σταδιακά διαμορφώθηκε σε χώρο πρασίνου ενώ υπήρχαν παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ.

Στη δεκαετία του 2000 η Αττικό Μετρό επιχείρησε να κατασκευάσει τον σταθμό του μετρό Κεραμεικός, προσπάθεια που εγκαταλείφθηκε για να κατασκευαστεί αργότερα στη σημερινή του θέση.

11.137.000 Ευρώ
Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007 υπογράφεται σύμβαση ( Δες Εδώ) ανάμεσα στην Αττικό Μετρό ΑΕ
και της τεχνικής εταιρείας ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΑΤΕ για τη δημιουργία υπόγειου πενταώροφου χώρου στάθμευσης για μετεπιβίβαση στο Μετρό, χωρητικότητας 285 οχημάτων. Στο έργο αυτό περιλαμβάνεται και η ανάπλαση του επιφανειακού χώρου (έκταση περίπου 9 στρεμμάτων) προκειμένου να δημιουργηθεί μία ακόμη όαση πρασίνου στην καρδιά της ιστορικής Αθήνας.











Ο χώρος σήμερα




Μέχρι σήμερα ο χώρος στάθμευσης μετά από 11 χρόνια δεν έχει παραδοθεί.











Αποδοχή Δωρεάς Παιδικής Χαράς






Στις 20 Ιουλίου του 2011 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων αποδέχεται τη δωρεά της εταιρίας ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΑΤΕ προς τον Δήμο για την κατασκευή παιδικής χαράς.










Ακύρωση Δωρεάς




Στις 2 Απριλίου του 2014 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ακυρώνει τη δωρεά λόγω οικονομικής αδυναμίας της εταιρίας ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΑΤΕ.












 




Εύλογα οι κάτοικοι αναριωτούνται, η στέρηση από τους κατοίκους της παιδικής χαράς στο Γκάζι, οφείλεται στην επί 3 χρόνια ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής ή στην πολιτική της, η οποία αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής,  για τη δημιουργία άλλης μιας γειτονιάς γκέτο με τη λειτουργία σε αυτή του πιο άναρχου διασκεδαστηρίου της χώρας, αποδομώντας  κάθε λειτουργία γειτονιάς ???