ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Τιμοκατάλογος ..Τραπεζοδρομίων

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 10:07 π.μ.

Τιμές χαμηλότερες και απο το μπουρμπουάρ

ΤραΠεζοδρόμιο από 14 λεπτά το τετραγωνικό 











Πεζοδρόμιο - Παράπηγμα (νάυλον) από 21 λεπτα το τετραγωνικό

 









ΤραπεζΟδόστρωμα από  42 λεπτά το τετραγωνικό.












Την Πέμπτη 15/11/2012 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα που θα ισχύσουν απο 1/1/2013.

Με μία ανάλυση της απόφασης προκύπτει ότι η ημερήσια τιμή  για τους βασικούς τραπεζόδρομους στο Γκάζι  γύρω απο τη πλατεία του μετρό είναι από 21 λεπτά έως 40 λεπτά το τετραγωνικό ενώ οι υπόλοιποι δρόμοι με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι στα 14 λεπτά το τετραγωνικό.

Αναλυτικά:

Για τα νάυλον παραπήγματα (από 21 λεπτά  το τετραγωνικό):

Πεζοδρόμιο - Παράπηγμα 
"Το τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων επί των οποίων έχουν τοποθετηθεί πάσης φύσεως αυθαίρετες κατασκευές χωρίς την συγκατάθεση της οικείας τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και εφόσον αυτές δεν παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών και των οχημάτων άμεσης ανάγκης προσαυξάνεται κατά 50% του αντιστοιχούντος τέλους που αναφέρεται στον πιο πάνω πίνακα ως αντικίνητρο διατήρησής των  και λόγω του ειδικού οφέλους που απολαμβάνουν οι υπόχρεοι επαγγελματίες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης τέτοιων κοινοχρήστων χώρων."



Για τα αυθαίρετα τραπεζοκαθίσματα (από 42 λεπτά το τετραγωνικό):

Τραπεζο_οδόστρωμα
 "Επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος εκείνου που κάνει αυθαίρετη χρήση του χώρου του οποίου η παραχώρηση της χρήσης δεν έχει επιτραπεί, ίσο με το τριπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικού μέτρου ποσού για τους χώρους για τους οποίους έχει επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης"






Η παράγραφος για τους πεζούς:

"Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι, σύμφωνα με το άρθρο 2 της με αριθμό 52907/2009 απόφασης Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) (ΦΕΚ 2621/Β/31-12-2009), σε κάθε περίπτωση οριοθέτησης και παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου για την ως άνω δραστηριότητα, το ελάχιστο πλάτος όδευσης πεζών καθορίζεται στο 1,5 μέτρο".



Οδός Σωφρονίου στο Γκάζι με συνολικό πλάτος 4 μέτρα , όπου ίσα ίσα χωρά ασθενοφόρο ή πυροσβεστική περιλαμβάνεται στη λίστα των οδών για τραπεζοκαθίσματα με τιμή 14 λεπτα την ημέρα το τετραγωνικό.





Συμπεράσματα:


1.Η απόφαση θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τον τίτλο "Τιμοκατάλογος για πάσα αυθαιρεσία και ασυδοσία"

2. Αυτοί που γράφουν και εγκρίνουν τέτοιες αποφάσεις ή δεν κυκλοφορούν στην Αθήνα ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

3. Αποτελεί εμπαιγμό όταν μνημονεύοντας στην απόφασή τους το Νόμο για το ελάχιστο πλάτος όδευσης πεζών (1,5 μέτρο)  μας υποχρεώνουμε να περπατάμε στο οδόστρωμα η να παρακάπτουμε νάυλον παραπήγματα για να εισπράξουν ψίχουλα όταν και όποτε βεβαιώσουν παράβαση και όταν και όποτε ο παραβάτης φτάσει στο ταμείο του Δήμου.


4. Θυμίζουμε ότι αν σε πιάσουν στο μετρό χωρίς εισιτήριο πληρώνεις 60 φορες την αξία του δηλαδή 60 χ 1,4= 84 Ευρώ και εαν δεν έχεις περάσει ΚΤΕΟ το δεκαπλάσιο 10 χ 45=450 Ευρώ

Η λίστα με τις οδούς και τις τιμές στο Γκάζι (με κόκκινο) και όχι μόνο




















Την απόφαση με όλες τις οδούς του Δήμου Αθηναίων μπορείτε να την βρείτε εδώ