ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Έκθεση φωτογραφίας

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 8:59 π.μ.

Με μια γιορτή των κατοίκων και των επισκεπτών έληξε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, η έκθεση φωτογραφίας που οργάνωσε ο σύλλογος κατοίκων Κεραμεικού Γκάζι Ρουφ "Μέγας Αλέξανδρος"μαζί με τη Τεχόπολις του Δήμου Αθηναίων και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ .

Η έκθεση διήρκεσε 17 ημέρες από τις 7 έως τις 23 Μαρτίου και στο διάστημα αυτό την επισκέφτηκαν περίπου χίλια άτομα που είχαν ένα ενδιαφέρον, όπως φάνηκε από τα σχόλια τους στο βιβλίο των επισκεπτών, για την ιστορία των συνοικιών που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που εκθέσαμε αλλά και τις στιγμές των κατοίκων εκείνης της εποχής στα σχολεία που κάποια δεν υφίστανται σήμερα ή είναι σε διαφορετικά κτίρια καθώς επίσης στους δρόμους και στις εκκλησίες στο Βοτανικό Κήπο της Αθήνας και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Η έκθεση ήταν διαδραστική και κατά την διάρκεια της παρακολουθήσαμε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες της κας Ορσαλίας Κασσαβέτη διδάκτορος πολιτισμικών σπουδών καθώς και του κου Στογιαννίδη ιστορικού ερευνητή της τοπικής ιστορίας με θέμα το εργοστάσιο του Γκαζιού και η επίδραση του στις γύρω περιοχές.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 ο σύλλογος μας οργάνωσε μια περιήγηση στην περιοχή με μέλη του γνώστες της περιοχής εκ γενετής ή και κάτοικοι πολλά χρόνια με σκοπό να εξιστορήσουν και να δείξουν σημεία και μέρη των γειτονιών μας σημαντικά για την ιστορία τους αφ΄ενός αλλά και να επεξηγήσουν γεωγραφικά και ιστορικά τις φωτογραφίες τις οποίες εκθέταμε.

Την περιήγηση παρακολούθησαν άνθρωποι με ενδιαφέρον για τη φωτογραφία αλλά και για την πόλη των Αθηνών μια και οι γειτονιές μας αποτελούν κομμάτι της παλιάς πόλης του κέντρου των Αθηνών ιστορικού, βιομηχανικού και εμπορικού.

Τελειώνοντας διαπιστώσαμε ότι αυτό το εγχείρημα άξιζε τον κόπο και νιώσαμε ικανοποιημένοι για την προσπάθεια μας που συνέτεινε στο σκοπό οι κάτοικοι της Αθήνας να γνωρίσουν την πόλη και την ιστορία της ούτως ώστε να μην την βεβηλώνουν.