ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Μεγάλη Παρασκευή στο Γκάζι

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 11:32 π.μ.

photo: "Αποστολή" ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Χριστός Ανέστη, οι άστεγοι ??




Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και πριν την Πρώτη Ανάσταση κλιμάκιο της “Αποστολής” συνομίλησε με περισσότερους από 250 αστέγους, μοίρασε τρόφιμα, κατέγραψε ανάγκες και αντάλλαξαν ευχές εν’ όψει του Πάσχα, εδώ στην συμβολή της Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη.





 Πίσω από τα κάγκελα (πάνω απο τον άστεγο) είναι οι βοηθητικοί χώροι του Ιερού ναού του Μεγάλου Βασιλείου, οι οποίοι είναι κλειστοί απο τον Απρίλιο του 2009 .

Η εκκλησία έκλεισε το 2009 για λόγους ασφαλείας λόγω ζημιών από τους σεισμούς του 1999.


  Εύλογη είναι η απορία πως για 10 χρόνια 1999-2009 δεν υπήρχαν λόγοι ασφαλείας για τους πιστούς και για τα μυστήρια που γινόντουσαν.  










Ο κλειστός ναός του Μεγάλου Βασιλείου, στη συμβολή Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, ανήκει στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, και ήταν η μοναδική εκκλησία στο Γκάζι.





Στις 21 Δεκεμβρίου 2011 η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εγκαινίασε το επιβλητικό Πολιτιστικό της Κέντρο το οποίο είναι στην ίδια οδό και σε απόσταση 250 μέτρων από την κλειστή εκκλησία.









Το Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έγινε με δαπάνες Μεγάλων Ευεργετών αφήνοντας ένα ερωτηματικό στους κατοίκους στο εαν μέρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές της Εκκλησίας.

Η Ιωάννα Αγγελοπούλου στα εγκαίνια δηλώνει " να μπεί και αυτό (το κτίριο) στη τροχιά, του να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη και που δεν περίμεναν ότι η ζωή θα τους φερθεί τόσο άδικα"