ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Ο Σύλλογος Κατοίκων Κεραμεικού – Γκάζι – Ρουφ “Μέγας Αλέξανδρος” εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για το οξυμένο πρόβλημα της ηχορύπανσης, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες από νυχτομάγαζα της περιοχής. Η έννοια των ωρών “κοινής ησυχίας” έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε όνειρο θερινής νυκτός για τους κατοίκους στον Κεραμεικό, στο Γκάζι, στο Ρουφ, αλλά και στις περιοχές των Πετραλώνων, του Βοτανικού και του Μεταξουργείου!

Είναι εκκωφαντική η σιγή της Δημοτικής Αρχής, αλλά και μιας σειράς άλλων παρατάξεων τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, όσο και στο 3ο Διαμερισματικό Συμβούλιο για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα! Όταν δεν κωφεύουν στις αντιδράσεις των κατοίκων, αρκούνται απλά στο να μοιράζουν λόγια συμπάθειας, χωρίς όμως να παίρνουν επί της ουσίας κάποιο μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που τάχα κόπτονται για την ερήμωση των γειτονιών μας, είναι οι ίδιοι που με τη στάση και την πολιτική τους τις έχουν οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση. Αυτή η στάση και η πολιτική που ακολουθούν είναι που αναγκάζει τους κατοίκους να φύγουν από τα ίδια τους τα σπίτια, γιατί δεν μπορούν να κλείσουν μάτι, αντιμετωπίζοντας σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και στην ψυχική και σωματική τους υγεία, εξαιτίας αυτής της συνεχιζόμενης κατάστασης με την ηχορύπανση.
Παράλληλα, είναι παραπάνω από φανερή η παντελής απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών αναφορικά με την αδιάκοπη και συνεχή παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας, αλλά και της έντασης της μουσικής από Κέντρα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), που πολλές φορές ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια. Φέρουν μεγάλες ευθύνες τόσο η σημερινή διοίκηση Μπακογιάννη, όσο και όλες οι προηγούμενες γιατί με τη στάση και την πολιτική τους έδωσαν και δίνουν άλλοθι όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την ασύδοτη κατάσταση.
Αποκαλύπτεται στην πράξη ότι πίσω από το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα της “ανάπτυξης” και της “ανάπλασης”, για τις οποίες κάνουν λόγο, κρύβεται η παραπέρα υποβάθμιση, εγκατάλειψη κι ερημοποίηση της γειτονιάς μας. Μόνοι ωφελημένοι είναι οι επιχειρηματίες από τα νυχτερινά κέντρα της περιοχής που, με τις πλάτες της διοίκησης του δήμου που χορηγεί αβέρτα άδειες, βλέπουν “ζεστό” χρήμα να ρέει με τη σέσουλα, σε βάρος των πραγματικών αναγκών και των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας να μπορούμε να ζούμε με ανθρώπινους όρους στη γειτονιά περνά μέσα από την οργάνωση του αγώνα μας! Είναι υπόθεση κάθε κατοίκου της περιοχής να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να μπορούμε εμείς και τα παιδιά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μπορούμε να ηρεμούμε και να ξεκουραζόμαστε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια!
Ο Σύλλογος Κατοίκων Κεραμεικού – Γκάζι – Ρουφ “Μέγας Αλέξανδρος” καλεί όλους τους κατοίκους – μέλη του, αλλά και ευρύτερα όσους κατοίκους της περιοχής καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση, να οργανώσουμε τη δράση μας και συλλογικά, μέσα από μια σειρά δράσεων, όπως ανακοινώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Διαμερισματικό Συμβουλιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε αρμόδιο φορέα, να παλέψουμε για να μπει τέλος στο ακανθώδες πρόβλημα της ηχορύπανσης.
Η μαζικοποίηση και το παραπέρα δυνάμωμα του Συλλόγου Κατοίκων Κεραμεικού – Γκάζι – Ρουφ “Μέγας Αλέξανδρος” με την ουσιαστική συμμετοχή καθεμιάς και καθενός κατοίκου της περιοχής, μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε μια βιώσιμη κι ανθρώπινη γειτονιά που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στην καθημερινότητά μας!
Το Διοικητικό Συμβούλιο