ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...
""
Γραμμές τρένου....διάβαση...
Κυκλοφοριακό Στάθμευση

Σχεδιασμοί για τα Διασκεδαστήρια

Αναρτήθηκε m.alexandros@yahoo.gr On 11:37 μ.μ.

Με μία πρόσκληση για διαβούλευση στην Επιτροπή Ποιότητας (!!!) Ζωής ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να ξανασχεδιάσει αυτά που ισχύουν για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).



Ελπίζουμε αυτή η διαβούλεση να μην είναι επανάληψη της διαβούλευσης για την Πορνεία "FAST TRUCK" στην οποία εκφράστηκαν σθεναρά οι αντιρρήσεις και οι μη σύμφωνες θέσεις των κατοίκων της πόλης σε ώτα μη ακουόντων. Δες εδώ


Αναρωτιέται κανείς εαν αυτό είναι η πρακτική εφαρμογή των λεχθέντων από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη:

"οι πολίτες πρέπει να γίνονται συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους, ακόμη και με τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων"
23-3-2012 (5η Ευρωπαϊκή Σύνοδος των Περιφερειών και των Πόλεων)



Συνοπτικά οι προτάσεις μας:



Αντί να αναλώνεται ο Δήμος στη σύνταξη κανονιστικών αποφάσεων οι οποίες θα καταπέσουν στη πρώτη προσφυγή γιατί στηρίζονται στην απαγόρευση και όχι στη συμμόρφωση θα μπορούσε ενδεικτικά να λάβει τα παρακάτω μέτρα:
(ΚΥΕ: Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος)

■ Επανέλεγχος όλων των αδειών των ΚΥΕ ( λειτουργίας και μουσικής) απο μηδενική βάση ξεκινώντας απο τις υπερκορεσμένες γειτονιές

■ Άμεση ανάρτηση όλων των αδειών των ΚΥΕ ( λειτουργίας και μουσικής) στο www.cityofathens.gr ανα οδό και χρήση.

■ Άμεση ανάρτηση στο www.cityofathens.gr των στατιστικών στοιχείων σε μηνιαία βάση των ελέγχων των ΚΥΕ ανα υπηρεσία, οδό και είδος παράβασης.

■ Άμεση ανάρτηση στο www.cityofathens.gr των στατιστικών στοιχείων σε μηνιαία βάση των βεβαιωμένων παραβάσεων των ΚΥΕ απο την βεβαίωση έως το ταμείο. Για να μάθουμε επιτέλους πόσα πρόστιμα τελικά εισπράτονται.

■ Άμεση εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τα τραπεζοκαθίσματα και την ηχορύπανση

■ τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 της 745/20-06-2011 Κανονιστικής να έχουν εφαρμογή και στα ηδη λειτουργούντα και σε κάθε ανανέωση οποιουδήποτε είδους άδειας (τραπεζοκαθισμάτων, παράτασης ωραρίου μουσικής, μουσικής κλπ)

Συνοπτικά τα συμπεράσματα μας:

►Η πολιτική γκετοποίησης δηλαδή η συσώρευση παραβατικών συμπεριφορών σε γειτονιές οδηγεί τους κατοίκους σε φυγή , την γειτονιά στα χέρια των κυκλωμάτων, την Πολιτεία και τον Δήμο να κλαίνε υποκριτικά πάνω απο το πτώμα μιας πόλης.

►Μια γειτονιά πρέπει να έχει όλες τις λειτουργίες που της αναλογούν.

Οι διατάξεις του Νόμου παρέχουν το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να βάλει τάξη.
Δυστυχώς όμως κυριαρχούν οι δυνάμεις που έχουν στόχο να προστατέψουν την ασυδοσία , ασχέτως εάν αυτό συνιστά εμπαιγμό για τον πολίτη.

Αναλυτικά οι θέσεις μας στην πρόταση του Δήμου για τον χώρο της διασκέδασης.


Κάντε κλικ για να το διαβάσετε